Kakva hrana će vam naštetiti i učiniti vas ružnima?


 Mnoge prijateljice znaju tajnu prehrane i ljepote, a često koriste neku hranu kako bi postigle učinak ljepote i njege kože. Stoga, čak i ako ne koriste proizvode za njegu kože, njihova koža može biti dobra kao i obično. Međutim, nemaju sve namirnice kozmetičke učinke, ali neke naizgled ukusne namirnice vrlo štete koži.

 1, pržena hrana

 Tijekom procesa prženja sigurnost hrane nije samo neprijatelj tijela, već i neprijatelj kroz kožu, jer ako nije lako probaviti i pojesti više, lako ćete dobiti želučane probleme. Ako jedete prženu zdravu hranu dugo će se javljati nedostatak vitamina B1, koji uglavnom sadrži Oksid će ubrzati starenje kože, pa bi svi trebali pokušati jesti što manje pržene hrane.

 2, kisela hrana

 Nemojte misliti da je kisela hrana kisela, ali većina voća je alkalna. Ako žene obično jedu previše kisele hrane, njihova će krv biti kisela i formirati kiselo tijelo. Kiseline mogu stvarati mrlje na koži. Zbog toga je potrebno kontrolirati unos kisele hrane i jesti više alkalne hrane.

 3. Hrana bogata rijetkim elementima

 Ovi elementi uključuju cink, bakar, željezo i tako dalje. Oni mogu direktno ili indirektno povećati količinu i aktivnost tirozina, tirozinaze i dopamin kinona u ljudskom tijelu nakon ulaska u tijelo, čineći kožu podložnijom ultraljubičastim zrakama da potamne ili se pojave duge mrlje, a vjerojatnije je da će koža i potamniti. Ovi rijetki elementi obično se nalaze u vodenim proizvodima kao što su životinjski organi, školjke, rakovi, riječni puževi i ostrige, pa jedite manje ove vrste hrane.

 4, fotosenzibilno povrće

 Ako želite pobijeliti, pored uobičajenog rada sa kremom za sunčanje, morate izbjegavati i jesti fotosenzibilno povrće. Koje je fotosenzibilno povrće u životu? Uopšteno govoreći, većina povrtarskih proizvoda koji sadrže neke začinske mirise ili posebne mirise iz okoline nisu kinesko fotosenzibilno povrće. Većina učenika na sjajnom tržištu voća takođe je fotosenzibilna. Kao što su slatki krompir, krompir, špinat, poriluk, celer, korijander, bijela rotkva, grah, limun, papaja, krastavac.

 5. Aditivi

 Ako je metabolizam neke osobe normalan, melanin u tijelu može se glatko isprazniti i koža će se prirodno poboljšati. Ali ako hrana koju jedete sadrži previše pileće esencije, konzervansa, umjetnih boja i drugih aditiva, to će povećati teret na unutarnje organe i ometati nesmetano ispuštanje melanina. Dugotrajno nakupljanje melanina uzrokovat će tamne mrlje i pjege na koži. Stoga, ako želite postati bijeli, morate jesti manje hrane koja sadrži aditive i koristiti manje MSG-a, pileće esencije i drugih začina kada kuhate kod kuće. Smanjite opterećenje unutrašnjih organa i glatko ispuštajte melanin iz tijela.

Comments (0) Posted to Generalna 06/22/2021 Edit

Čestitamo

Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.

Comments (0) Posted to Generalna 06/22/2021 Edit


Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds